mitt magiska liv – en blogg med magen i fokus

Jag heter Emmy och har sedan i mina tidiga tonår haft problem fram och tillbaka med magen. Den här bloggen handlar om min resa fram till idag och hur jag lever idag som 30-åring med flera diagnoser. Jag kommer att dela med mig av tips och t.ex. recept på mat som är bra för magen. Min förhoppning är att kunna hjälpa andra på vägen som har liknande problem.

Vad gör det okej att hacka på smala?!?!

2 Comments

En sak som jag alltid undrat över är vad det är som gör det okej att klanka ner på oss som är smala? För det verkar vara mer socialt okej att göra det än att påpeka att någon är överviktig. Jag förstår inte poängen alls med att påpeka någons kropp överhuvudtaget. Vi ser alla olika ut, vi är skapta på olika sätt, våra kroppar är olika skapelser och det tycker jag är häftigt. Varför kan man inte bara låta det vara så och lämna kommentarerna och tankarna inom sig!?!

Att vara riktigt smal är inte alltid en dans på rosor heller. I hela mitt liv har jag fått pikar av folk samt fått höra tjat om att jag väger alldeles för lite o.s.v. Jag ser ut såhär, jag är född såhär och jag har det i generna. Inte mycket att göra åt det då! När jag nu är gravid i vecka 26 har jag sakta men säkert börjat att öka i vikt och väger nu mer än jag någonsin gjort, men jag är ändå fortfarande smal. Kommentarerna är numera många eftersom det nu också finns en mage att kommentera och därmed flödar kommentarerna om min kropp. Jag får höra “Du är ju så smal så det syns ju knappt på dej, det är ju bara en liten mage och inget mer”. Trots allt har jag fått mer former nu och är mycket glad och tacksam för det, låt mej glädjas över det!!! Varför kan folk inte bara hålla tyst!?!?

Kanske tror folk att man blir glad av att höra att man är smal? Mitt svar är ja men det beror på hur man uttrycker sig. Det har hänt att någon sagt att jag borde bli fotomodell, att jag har lång och slank kropp, att jag är smal och fin osv. Att höra att jag är smal kan jag ta, och får jag höra att jag är fin också så tolkar jag det såklart  inte som något negativt. Men att få frågan om man har haft ätstörningar och att man är så fruktansvärt smal så att det ser ut som man ska gå av, nej det är inga komplimanger för mej. Det är bara sådant som sårar.

Sååå, sluta hacka på smala helt enkelt! Och låt folk få se ut som dom gör, det värsta är att få kommentarer om sådant som man inte kan göra något åt. Så håll käft och sköt er själva!

Och när jag nu fått utlopp för mina svajande aggressiva hormoner skickar jag också iväg lite kramar i sommarkvällen!

Kram och hej!!!

Advertisements

2 thoughts on “Vad gör det okej att hacka på smala?!?!

  1. Samma visa är jag med om. Har hon anorexia? Viskas det om. Nä, jag är sånhär. Men vad äter du? Du kan ju inte äta något ju….

  2. Det är förjävligt att vi som är smala ska behöva ta sån skit! Man kan ju vara smal utan att ha anorexia och det är kränkande och sårande att höra sådana ord!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s