mitt magiska liv – en blogg med magen i fokus

Jag heter Emmy och har sedan i mina tidiga tonår haft problem fram och tillbaka med magen. Den här bloggen handlar om min resa fram till idag och hur jag lever idag som 30-åring med flera diagnoser. Jag kommer att dela med mig av tips och t.ex. recept på mat som är bra för magen. Min förhoppning är att kunna hjälpa andra på vägen som har liknande problem.

Mina tips mot magproblem!

7 Comments

Magproblem kan ju yttra sig på alla möjliga sätt, men här kommer lite tips sammanställda av mej baserade på vad som lyckats få min mage i bättre balans. Att ändra sin livsstil kan vara vägen mot en bättre och friskare mage!

* Drick Aloe Vera varje morgon och kväll

* Testa vad som funkar/inte funkar i kosten. Kanske är det en bra idé att plocka bort vetemjöl ur kosten alternativt alla sädesslag och äta helt glutenfritt? Att äta laktosfritt eller helt mjölkfritt kan också vara värt att prova. Mjölk och vetemjöl kallas ibland “vita gifter” och är egentligen inte speciellt bra för våra magar, har man en känslig mage kan det vara så att den mår bättre av att helt avstå mjölkprodukter samt vetemjölbaserade produkter.

*Ät kapslar som stabiliserar tarmfloran, det finns att köpa i hälsokostbutiker.

* Ät regelbundna måltider och tänk på hur du äter. Kasta inte i dig maten, tugga maten väl så behöver inte magen arbeta lika hårt med maten i magen 🙂 Ät också mindre mål, lite och oftare är bättre än att vänta många timmar och lägga in stora lass 🙂 Det som rekommenderas är 5-6 mål om dagen varav 3 huvudmål (frukost, lunch, middag)

* Promenader håller magen igång och i bättre balans, 20-30 min om dagen är bra!

* Om man lider av magproblem även från de övre partierna av magen (magsäcken, magmunnen, matstrupen) kan det vara bra att äta receptfria tabletter vid behov samt efter måltid. Gaviscon och Galieve lägger sig som en skyddande hinna på maginnehållet och kan lindra vid halsbränna och starkt brännande bakom bröstbenet.

* Om man har magproblem som är relaterade till stress kan jag rekommendera träning av olika slag, t.ex. avslappnande kroppsträning såsom yoga och meditation. Själv har jag provat Mindfulness som innebär att man är medvetet närvarande hela tiden, eller åtminstone strävar efter det. Man utövar olika typer av meditiationer, och detta ger effekt på hela kroppen därmed magen.

Lycka till med era magar där ute och hoppas att några av mina tips kan vara till hjälp!

 

Advertisements

7 thoughts on “Mina tips mot magproblem!

 1. var köper man denna aloevera dryck? jag har inte fått diagnos ännu men min mage vill inte hänga med och kan ge upp 2h efter måltid då jag blir illamående. håller med om att man bli mentalt lidande och vill helst inte äta ute.

  • Hej!
   Jag rekomenderar dej att prova Aloe Vera drycken som Forever Living products säljer. Jag säljer själv sådana drycker och bor du inte alltför långt bort från mej så kan jag sälja till dej. Vart bor du?
   Forever ger en 90 dagars nöjd-kund garanti på alla sina produkter. Om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka. Jag rekomenderar att ge produkten en ärlig chans och ta den varje dag i tre månader för att verkligen se om det blir någon förändring.

   • jag håller till på landet, nära kalmar. vad får du för effekt av den?

   • Ok då bor vi lite för långt ifrån varandra för att jag ska kunna sälja den på plats. Att skicka blir också lite krångligt då det är en ganska stor dunk. Kan du kanske söka på nätet efter återförsäljare av Forever-produkter i ditt område?
    Jag har haft mycket problem med uppsvullen mage, oregelbundenhet i toalettbesöken och magen har alltid varit orolig. Då jag tar aloe vera blir magen i mer balans, jag får gå på toa regelbundet, har inte kramper lika ofta som innan och är inte lika uppsvullen. Den är toppen!

   • Hej Emelie!
    Det var länge sedan vi skrev till varandra angående våra magar i min blogg “Mitt magiska liv”. Hur mår du nu med din mage? Om du fortfarande är intresserad av att dricka aloe vera kan jag registrera dig som kund och du får produkten skickad till närmsta hämtningsställe där du bor. Frakt tillkommer. Gå in på http://www.foreverliving.se eller min privata sida myaloevera.se/emmysaloeverashop/ om du vill veta mer. Känns det intressant? Kan varmt rekomendera att testa detta!

 2. Hej!
  Snubblade in på din blogg.
  Heter också Emmy, är 30 år och har glutenintolerans sedan jag föddes. Men fått mer och mer problem med magen det senaste året. Har funderat på om jag kanske har IBS också. Så jag tackar för tipsen! Ska testa det och hoppas på att det blir bättre. 🙂
  Mvh Emmy

  • Hej! Jag hoppas att något av mina tips fungerar. Hur yttrar sig dina problem med magen nu? Om du skulle vilja prova att dricka aloe vera juice så har jag till försäljning (Jobbar som återförsäljare i företaget Forever som säljer förstklassiga aloe vera produkter)
   Lycka till med magen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s